Het waasse krieltje
Image default
Sport

Blacklight badminton, een interessante twist

Je hebt gehoord van badminton, maar heb je ooit gehoord van blacklight badminton? Laatste tijd bieden bedrijven deze speciale versie van badmintonnen aan om zo een twist aan de populaire sport te brengen. Het werkt als volgt: er staan overal UV lampen, ook al genoemd blacklight. Die worden overal in de kamer rond geschenen en raakt het allerlei fluorescerende materialen die daardoor duidelijker te zien zijn, naast dat geeft de UV de kamer een paarse tint. Het zorgt voor een spectaculair beeld en laat je denken aan nieuwe manieren om voordeel tegen de tegenstander te krijgen door het gebruik van licht en zicht.

 

Wat is blacklight?

Om te snappen wat er allemaal gebeurt bij blacklight badminton zou het leuk zijn om te weten hoe hun cruciale onderdeel werkt: de blacklight. Een blacklight is zoals in de vorige alinea gezegd hetzelfde als UV. Wat is UV? Het staat voor Ultraviolet Light, mensen en camera’s kunnen het niet zien, maar is het overal. Wat dacht je aan de zon? Hoewel de zon heel veel UV licht geeft waardoor het met lange blootstelling gevaarlijk kan zijn, zijn manieren hoe wij als mensen UV licht opwekken ver van gevaarlijk. Een leuk feit is dat de politie blacklights ook gebruikt om zo bewijs zoals handafdrukken te vinden.

 

Waarom zou je zelf blacklight gebruiken?

Dat is een goede vraag, bij elke situatie ligt het compleet aan wat je zelf wilt en wat je wilt doen. Ik vertel je wat situaties waar een blacklight heel handig kan zijn. Weet je ook waarom de politie blacklight gebruikt om zo meer bewijs te vinden? UV is niet magisch, maar het kan wel magisch lijken, sommige stoffen reageren intens op UV waardoor het of beter zichtbaar is of zelfs gaat gloeien! Dus heb je moeite met viezigheid vinden? Een blacklight kan helpen. Hoewel het minder gebruikt is, kan je UV ook gebruiken als decoratie omdat het de kamer mooi belicht.

https://www.huureenpop.nl/