Het waasse krieltje
Image default
Woningen

Buitenschrijnwerkerij Antwerpen

 

DIKTE VAN DE WANDEN VAN HET RAAMPROFIEL
Wanddikte raamprofiel
De kenmerken van kunststof ramen worden ook grotendeels beïnvloed door hoe dik de interne scheidingswanden en buitenmuren van de profielen zijn. Als de dikte van de buitenmuren bijvoorbeeld minder is dan 2,5 mm en minder dan 2 mm bij de scheidingswanden, wordt het raam niet aanbevolen voor installatie in woongebouwen, scholen, kantoren en ziekenhuizen, omdat voldoende bescherming tegen koude lucht niet zal zijn voorzien. Dergelijke ramen zijn alleen geschikt voor magazijncomplexen of garages, werkplaatsen. Ook beperken te dunne muren de grootte van raamconstructies – ze zullen niet in staat zijn om resistente fittingen te versterken, wat betekent dat grote ramen te kwetsbaar zullen zijn.

Het is echter onmogelijk om de dikte van de interne scheidingswanden met het oog te controleren, daarom is de belangrijkste voorwaarde voor het kiezen van hoogwaardige ramen om contact op te nemen met betrouwbare bedrijven. En vergeet niet dat naast thermische isolatie een voldoende wanddikte in het profiel zorgt voor de stabiliteit van de raamgeometrie, de sterkte en weerstand tegen mechanische belasting, dus pas op voor onbekende merken – in dit geval is er een groot risico op een nepproduct krijgen.

Ook is een metalen versterkingselement verantwoordelijk voor de sterkte van het profiel, dat is geïnstalleerd in de middelste kamer van het raam, de grootste van allemaal. Het metalen inzetstuk is noodzakelijk, omdat zelfs PVC gemodificeerd met chemische toevoegingen nog steeds een broos materiaal is. En alleen het versterkende inzetstuk maakt het toekomstige raam voldoende bestand tegen schokken en andere belastingen. Het is ook aan het metaal dat alle raambeslag betrouwbaar wordt bevestigd, waarvan er veel zijn in moderne producten.

Het inzetstuk is gemaakt in de vorm van de letter P of heeft een vierkante vorm en is gesneden uit een plaat metaal met een dikte van anderhalf tot twee mm. Om ook op betrouwbare wijze de negatieve effecten van corrosie te weerstaan, is het versterkingselement uitsluitend gemaakt van staal bedekt met een beschermende zinklaag.

Zorg ervoor dat u bij het kopen de beschikbaarheid van een verstevigingsprofiel controleert, want zonder dit zullen de ramen bij warm weer gegarandeerd vervormen, zoals bij koud weer. En hoewel het onwaarschijnlijk is dat de glaseenheid hierdoor zal instorten, worden problemen tijdens het sluiten en verslechtering van de dichtheid verschaft.

EFFECT VAN LAGE TEMPERATUREN OP PLASTIC RAMEN
Een bijzonder belangrijke parameter bij het kiezen van PVC-ramen is hun vorstbestendigheid, omdat de temperatuur in uw pand hiervan afhankelijk is als de temperatuur laag is. De mate van weerstand tegen extreme temperaturen is gemarkeerd met een speciale index, en in Russische klimatologische omstandigheden zijn ramen gemarkeerd met een “M” vereist. Het betekent “vorstbestendig”, wat betekent dat de ramen hun eigenschappen behouden, zelfs bij vorst tot min twintig graden.

Merk op dat onder andere de weerstand tegen kou wordt aangegeven in het technische gegevensblad van het raam, en dit kunt u eenvoudig controleren. Het document geeft aan dat het profiel van een vorstbestendig of normaal type is, dan kunnen deze ramen zonder angst worden gekocht, omdat ze voorzien in het gebruik van een raam bij lage temperaturen.

Een geschikte kunststof raamafdichting kiezen

Om ervoor te zorgen dat ramen met dubbele beglazing betrouwbaar warmte vasthouden en tegelijkertijd geen vreemde geluiden binnenlaten, moeten ze voldoende dicht zijn. Deze belangrijkste kwaliteit van PVC-ramen hangt rechtstreeks af van de kwaliteit van de gebruikte afdichting. Het aanbrengen van afdichtmiddelen moet rond de gehele omtrek van de raamvleugels worden uitgevoerd. Als deze voorwaarde niet wordt geschonden, kunnen koude lucht en vochtigheid niet door het raam de kamer binnendringen en wordt u niet gestoord door straatgeluiden.

Welke eigenschappen heeft een hoogwaardige kit:

Hoge sterkte-eigenschappen
Voldoende elasticiteit
Langdurige kleurechtheid
Bestand tegen hoge en lage temperaturen
Geen vervelende “chemische” geuren

Als het materiaal van de afdichting tijdens de werking van het raam versleten is en zijn eigenschappen heeft verloren door chemicaliën, temperaturen of mechanische belasting, dan kan de vervanging ervan op eigen kracht worden gedaan. Het belangrijkste is de juiste materiaalkeuze, omdat er een groot aantal verschillende opties is om een ​​raam in de uitverkoop te verzegelen. Ze verschillen niet alleen in prijs, maar ook in enkele belangrijke kenmerken. De meest populaire afdichtingsmaterialen onder consumenten zijn siliconen, thermoplastisch, rubber, thermopolymeer.

DE LEVENSDUUR VAN DE SEALER VERLENGEN
Goed onderhoud is echter essentieel om voortijdige slijtage van de afdichtingselementen te voorkomen. Allereerst moeten ze regelmatig worden gereinigd van opgehoopt vuil en smering – hiervoor kan siliconenolie geschikt zijn of, bij afwezigheid, gewone glycerine.

Merk op dat afdichtingsmaterialen geen reinigingsmiddelen met oplosmiddelen verdragen, zowel synthetisch als organisch. In plaats daarvan is het beter om het vuil af te spoelen met een doek die is gedrenkt in een oplossing van warm water en neutrale huishoudelijke schoonmaakmiddelen en na het drogen een smeermiddel aan te brengen. 

DECORATIEVE EIGENSCHAPPEN VAN PLASTIC RAMEN
De belangstelling voor ramen met een effen wit profiel neemt snel af en producten met een “houtachtig” decor worden steeds populairder. Om een ​​bepaalde kleur te geven kan het profiel worden bewerkt met polymeren, er wordt bijvoorbeeld een acrylcoating aangebracht of wordt gelamineerd. Bij ramen van een hogere prijscategorie zijn speciale bovenstroken van metaal of hout verantwoordelijk voor de kleur; deze worden met speciale bevestigingsmiddelen van buitenaf en van binnenuit aan het profiel bevestigd.

Toegegeven, als u geïnteresseerd bent in imitatie voor nobele houtsoorten, moet u voorbereid zijn op een lichte prijsstijging. Naast de kosten verschillen gedecoreerde ramen ook in andere kwaliteiten. Een profiel met een donkere kleur zal bijvoorbeeld iets sneller opwarmen, wat betekent dat een dergelijk product een versterkende metalen inzet moet hebben, ongeacht of het raam klein of groot is.

Naast de kleurkarakteristiek heeft ook de decoratieve zijde invloed op de geometrie van het raam, waardoor de standaardvorm steeds slechter wordt dan ramen met afgeronde hoeken of zelfs complexere producten.

Bij het kiezen van kunststof ramen kunt u dus gemakkelijk producten kiezen die qua kwaliteit en prijs acceptabel zijn – volg gewoon het advies in dit artikel. Besteed speciale aandacht aan de kwaliteit van dubbele beglazing en voer onmiddellijk het verplichte onderhoud van de geïnstalleerde ramen uit – dan bespaart u uzelf tegen onnodige kosten en is uw huis voldoende licht, stil, warm en dus comfortabel voor vele jaren .

Buitenschrijnwerkerij Antwerpen

Nieuwe Binnendeuren

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0202-pvc-deuren-te-koop.html