Het waasse krieltje
Image default
Zorg

Hoe werkt een as sieraad?

Een as sieraad is een bijzonder en persoonlijk aandenken aan een dierbare overledene. Het biedt de mogelijkheid om een kleine hoeveelheid as van de overledene bij je te dragen in een mooi sieraad. Maar hoe werkt zo’n as sieraad precies? We vroegen informatie bij Assieraden-shop.nl.

 

Soorten as sieraden

 

Er zijn verschillende soorten as sieraden verkrijgbaar, zoals:

 

  • Ashanger
  • Asring
  • Asarmband
  • Asoorbellen

 

Deze sieraden worden vervaardigd uit diverse materialen, waaronder zilver, goud, roestvrij staal of glas. De keuze hangt af van persoonlijke voorkeur en budget.

 

Het plaatsen van de as

 

Het proces van het plaatsen van de as in het sieraad verschilt per type sieraad en materiaal. Over het algemeen zijn er twee methoden:

 

  1. Het sieraad heeft een kleine opening waar de as doorheen kan worden geschoven. Daarna wordt de opening afgedicht met bijvoorbeeld een schroefje of dopje.
  2. De as wordt vermengd met een speciaal soort lijm of hars en in het sieraad gegoten. Dit komt vaak voor bij glazen sieraden.

 

Meestal is slechts een kleine hoeveelheid as nodig, vaak niet meer dan een theelepel. Het plaatsen van de as kan door een juwelier worden gedaan, maar is in veel gevallen ook zelf te doen.

 

Symboliek en persoonlijke betekenis

 

Een as sieraad draagt een diepe symbolische en persoonlijke betekenis. Het kan troost bieden en het gevoel geven dat de overledene altijd dichtbij is. Sommige mensen ervaren het dragen van een as sieraad als een manier om de band met hun dierbare te behouden.

 

“Mijn as sieraad geeft me het gevoel dat mijn moeder altijd bij me is, ook al is ze er niet meer. Het is een prachtig eerbetoon aan haar leven en onze band.” – Emma, draagster van een as sieraad

 

Onderhoud en verzorging

 

Het onderhoud van een as sieraad is afhankelijk van het materiaal. Zilver en roestvrij staal kunnen worden schoongemaakt met een zacht doekje. Gouden sieraden kunnen eventueel gepolijst worden door een juwelier. Glazen sieraden zijn over het algemeen onderhoudsvrij.

 

Het is belangrijk om voorzichtig om te gaan met een as sieraad, gezien de emotionele waarde. Vermijd contact met water en chemicaliën en bewaar het sieraad op een veilige plaats wanneer het niet wordt gedragen.

 

Conclusie

 

Een as sieraad is een prachtige en persoonlijke manier om de herinnering aan een dierbare overledene levend te houden. Door het dragen van een klein deel van hun as in een sieraad, kunnen nabestaanden troost vinden en zich verbonden voelen met hun geliefde. Met de juiste zorg en onderhoud kan een as sieraad een leven lang meegaan als een tastbaar aandenken.