Het waasse krieltje
Image default
Zorg

Ben ik zwanger?

Uitstel van je menstruatie? Heb je het vermoeden dat je zwanger bent? Geen paniek! Wij helpen je graag op weg. Eén van de beste manieren om daarachter te komen is nagaan of je zwangerschapssymptomen hebt.

 

De eerste symptomen van een zwangerschap zijn niet altijd direct herkenbaar. Symptomen van zwangerschap variëren van vrouw tot vrouw, en zelfs van zwangerschap tot zwangerschap. Desalniettemin kunnen de vroege tekenen bij veel vrouwen erop wijzen dat je zwanger bent. Geen menstruatie is het belangrijkste. Maar er zijn veel andere symptomen die vroeg in jouw zwangerschap kunnen optreden.

 

Eerste symptomen

Tijdens je zwangerschap zul je waarschijnlijk veel zwangerschapssymptomen ervaren. Sommige mensen hebben er meer last van dan anderen, maar iedereen ervaart veel symptomen. In de vroege stadia van je zwangerschap, wanneer je niet weet dat je zwanger bent, kunnen deze symptomen de eerste tekenen zijn van wonderen in jouw buik.

 

De meest voorkomende eerste zwangerschapssymptomen

  • Overtijd

Altijd behoorlijk regelmatig menstruatiecyclus gehad en nu overtijd? Dan kan dit een goede reden zijn om een zwangerschapstest te doen. Veel vrouwen gebruiken dit gelijk al als indicatie, zelfs als ze nog geen last hebben van andere zwangerschapssymptomen.

 

  • Innestelingsbloeding

Bloeding…, het klinkt allemaal beetje eng, maar geen paniek, het heeft zijn redenen. Als je echter een paar dagen na de eisprong een kleine bloeding hebt, kan dit groot nieuws betekenen. Ongeveer 6 tot 12 dagen na de conceptie wordt de eicel vastgemaakt aan het endometrium (implantatie), wat een roze of bruine innestelingsbloeding kan veroorzaken. Dit gaat soms gepaard met lichte buikkrampen.

 

  • Misselijkheid

Nooit fijn, maar wel de vaak voorkomende zwangerschapssymptomen: misselijkheid. Dit symptoom is ook wel bekend als ochtendmisselijkheid. Je kan er namelijk op elk moment van de dag last van hebben.

 

  • Vermoeidheid

Veel last van vermoeidheid? Of sterker nog… zo uitgeput dat je het liefst dagen in je bed wil blijven liggen? Grote kans dat je dan zwanger bent. Veel vrouwen hebben namelijk last van extreme vermoeidheid in het begin van hun zwangerschap. Hier wil moxatherapie voor zwangerschap nog wel eens bij helpen.

 

  • Hoofdpijn

Wat veroorzaakt vermoeidheid en misselijkheid? Juist: hoofdpijn! Het is meestal een stekende of drukkende pijn aan beide kanten van het hoofd, die wordt veroorzaakt door de opeenhoping van zwangerschapsstoornissen (zoals misselijkheid en vermoeidheid) of veranderingen in de hormoonhuishouding.

 

Geen angst

Heb je na het lezen van dit artikel een overweldigend gevoel gekregen? Er is nergens om je je zorgen over te maken. Er is genoeg informatie over zwangerschap, bevalling, het hebben van een sterrenkijker, baby’s, pijn, etc.

Gerelateerde artikelen

Overstappen zorgverzekering volgend jaar