Het waasse krieltje
Image default
Electronica en Computers

Beveiligingscamera set uitbreiden

Beveiligingssystemen bieden een niveau van veiligheid en gemoedsrust dat anders moeilijk te bereiken is. De meest doeltreffende systemen kunnen natuurlijk vaak complex zijn en installatie en onderhoud kunnen een moeilijke aangelegenheid zijn. Nieuwe systemen en systeemupgrades vereisen bedrading, installatie van apparatuur, sloop en reparatie van muren, boren door buiten- en binnenscheidingswanden, en een groot aantal andere moeilijke klussen. Daarom moeten sommige van de meer ingewikkelde systemen door professionals worden geïnstalleerd.

Er is echter een eenvoudigere manier om extra dekking toe te voegen of zelfs een nieuw systeem op te zetten zonder veel van die rompslomp. IP-beveiligingscamera’s en draadloze IP-camera’s zijn de eenvoudige oplossing voor installatieproblemen.

“IP”

De IP-aanduiding betekent dat het beveiligingsapparaat op hetzelfde type netwerk werkt als waar thuiscomputers op draaien. Dit betekent ook dat elk gezin met een thuis- of kantoornetwerk al veel van de infrastructuur in huis heeft om hun beveiligingssysteem te maken of uit te breiden. IP-beveiligingscamera’s zijn digitale apparaten die gegevens verzenden via standaard netwerkkabels.

Met IP-beveiligingscamera’s en -apparaten kunnen deze onderdelen van het systeem via elke computer worden bediend en bewaakt. Met de toevoeging van een internetverbinding kan een huiseigenaar door de ogen van zijn camera’s kijken vanaf zijn computer thuis, op kantoor of op vakantie. Dit maakt het nog gemakkelijker om een huis in de gaten te houden en stelt een betrouwbare buur in staat om dezelfde taak uit te voeren. Bedrijven kunnen hun winkels 24/7 in de gaten houden.

Ten slotte kan elk IP-apparaat ook gegevens opnemen op een computer. In plaats van te vertrouwen op een videoband die maar kort hoeft te worden herschreven, kunnen video-opnamen op een computer worden opgeslagen en vervolgens op cd of een flashdrive worden gebrand, wat een zeer flexibele en uitgebreide beveiligingsoplossing biedt voor kleine bedrijven.

Draadloze en bekabelde opties

Of een IP-beveiligingscamera nu bedraad of draadloos is, hij geniet dezelfde voordelen als elk ander IP-apparaat. Draadloze IP-camera’s zijn ideaal vanwege hun gebruiks- en installatiegemak; ze zijn toegankelijk via een beveiligde draadloze transmissie, waardoor er helemaal geen draden meer nodig zijn. Bedrade IP-beveiligingscamera’s vereisen nog steeds enig installatiewerk, maar zij vermijden volledig de behoefte aan afzonderlijke controlepanelen en specifieke apparaten.

Draadloze oplossingen werken goed in oudere huizen die niet zijn voorbedraad voor beveiligingssystemen, een bijzondere waarde hebben vanwege hun leeftijd, of gipsmuren hebben die niet gemakkelijk kunnen worden afgebroken en gerepareerd. Ze werken ook goed voor appartementen en flatgebouwen wanneer er geen wijzigingen aan het eigendom kunnen worden aangebracht.

Bekabelde systemen zijn over het algemeen iets betrouwbaarder. Ze werken niet op batterijen die regelmatig moeten worden vervangen. De extra betrouwbaarheid vereist extra installatiewerk, zodat ze het best kunnen worden gebruikt in een woning die eigendom is, eerder dan in een huurwoning.

In het algemeen zorgen draadloze IP-camera’s en bedrade apparaten voor gemakkelijk te installeren beveiligingssystemen die gemakkelijk via een computer kunnen worden bediend en bewaakt.

 

securitythuis

securitythuis nl

https://www.securitythuis.nl/