Het waasse krieltje
Image default
Mode en Kleding

Hoe combineer je een jurk met laarzen?

Er zijn ontelbare soorten jurken en laarzen – en je kunt ze prachtig combineren. Of je nu elegant bent voor een feest, casual voor een ontmoeting met je vriendin of extravagant voor een avondevenement: de combinatie van jurk en laarzen is veranderlijk en kan het hele jaar door gedragen worden. Het is gemakkelijk met lichte enkellaarsjes voor een zomerjurk of met een warme panty en gevoerde laarzen in de winter.

WELKE LAARZEN PASSEN BIJ DE JURK?
In principe kunnen bijna alle laarzen bij elke jurk gedragen worden – want het moet wel bij de individuele stijl passen. Of je liever laarzen met hakken draagt of de voorkeur geeft aan de platte versie is een kwestie van je eigen smaak. Klassieke laarzen zijn met elke outfit te combineren.

Je kunt de vuistregel gebruiken om de juiste laarslengte bij je jurk te vinden: Ofwel zit er minstens een handbreedte been tussen de zoom van de rok en de laars, ofwel is de jurk langer dan de laars. Zo worden proporties en silhouet optimaal geënsceneerd.

JURK MET ENKELLAARSJES
Enkellaarsjes zijn er in talloze stijlen: met ritsen, met veters of met gespen. Voor een casual look zijn enkellaarsjes bijzonder goed te combineren met een maxi jurk. Afhankelijk van de keuze van de schoenen, kan de outfit klassiek gedragen worden met zwarte enkellaarsjes van glad leer. Met details als gespen of veters ziet de jurk er speelser uit. Van platte schoenen tot enkellaarsjes met hak, alles is mogelijk.

Op zoek naar mooie laarzen? Kijk dan eens naar Bronx.