Het waasse krieltje
Image default
Aanbiedingen

Iets doen tegen de negatieve gevolgen van demografische ontwikkeling? Dit is wat je moet doen!

Als we het hebben over de gevolgen die zijn ontstaan door de demografische ontwikkelingen op deze aardbol, hebben we het meteen over een onderwerp dat als redelijk zwaar beladen kan worden omschreven. We hoeven onze televisie of radio maar aan te zetten en we horen over het algemeen al genoeg over de opwarming van onze planeet, de stijging van de zeespiegel en over verschillende bedreigde diersoorten. Hier is gelukkig het één en ander aan te doen, maar dit is niet altijd even makkelijk. Hoe jij de aarde dus een handje zou kunnen helpen, lees je in dit blog!

The usuals

Het punt waar wij het snelst en gemakkelijk resultaat gaan halen, is in onze dagelijkse routine. Hoe normaal je het ook vindt; door nooit meer te shoppen met plastic tasjes, maar voortaan altijd je eigen tas bij je te hebben, help je onze aarde enorm. Niet alleen is dit een goede oplossing tegen de plastic soep in de oceanen, maar ook voorkomt dit een deel van de massaproductie die we tegenwoordig kennen. Kies er daarom vooral voor om je tas te hergebruiken of om enkel een kartonnen tasje aan te schaffen. 

De dieren een handje helpen

Het is en blijft natuurlijk ook altijd mogelijk om de dieren op deze aarde een beetje te helpen. Op dit moment raden we aan om eens een kijkje te nemen bij Vogelhuisjes.nl. De naam van dit bedrijf wekt misschien de suggestie dat dit een plek is waar je enkel terecht kunt voor vogelhuisjes, maar de specialisten van dit bedrijf bieden jou veel meer. Zo is het mogelijk om nestkastjes aan te schaffen. Hierdoor wordt er voor de vogels een mogelijk gecreëerd, waardoor zij voortaan in staat zijn om in alle veiligheid te broeden en dus de aarde te voorzien van nieuwe vogels.

 

https://www.vogelhuisjes.nl/