Het waasse krieltje
Image default
Aanbiedingen

Dingen waar je aan moet denken voordat je je raambekleding vernieuwd

Jaloezieën kunnen net als de meeste andere dingen in huis na verloop van tijd aan vervanging toe zijn. Ze lijden aan voortdurende slijtage. Ze worden blootgesteld aan allerlei natuurelementen zoals hitte, vorst en vocht. Hoe goed ze ook onderhouden en schoongemaakt worden, alle jaloezieën hebben een houdbaarheidsdatum en na een tijdje beginnen ze tekenen van verval te vertonen. Ze kunnen hun schoonheid verliezen of ze kunnen gaan haperen. Het kan ook gebeuren dat je je huis een opknapbeurt gegeven hebt en dat de oude jaloezieën een buitenbeentje zijn en niet bij de nieuwe stijl passen. Je kunt ook kiezen voor een upgrade. Jaloezieën van tegenwoordig hebben een overvloed aan functionaliteiten die aan je oude jaloezieën misschien ontbreken. Moderne jaloezieën zijn er met verschillende isolerende en licht filterende functies. Als een peuter of een huisdier een nieuwe aanwinst in je huis is, dan kun je overwegen de jaloezieën te vervangen voor meer veiligheid en beveiliging.

Dingen om te overwegen voordat je je jaloezieën vervangt

Onder de onderstaande omstandigheden is het aan te raden je ramen een opknapbeurt te geven en een fris nieuw paar jaloezieën op te hangen. We raden je echter aan de beschikbare opties grondig te bestuderen en het bij te houden van een aantal overwegingen die je keuze kunnen beïnvloeden. 

Heb je een gewenst lichtniveau?

Hoe goed regelen je bestaande jaloezieën de hoeveelheid licht die je ruimte binnenvalt en wat is je gewenste lichtniveau in de kamer? Wens je meer licht in de kamer, wil je zacht licht, milde lichtblokkering of volledige verduistering? Als je jaloezieën in je slaapkamer wilt vervangen en wil je misschien een betere lichtblokkering kies je dus voor verduisterende gordijnen. Als je rolgordijnen in de woonruimte wilt vervangen, wil je misschien gewoon de schadelijke UV stralen en de harde schitteringen van de zon wegsnijden en zacht natuurlijk licht je ruimte laten vullen. De mate van licht die je wilt zal van grote invloed zijn op het soort rolgordijn dat je zult willen kiezen.

Stijgen je energierekeningen de pan uit?

Rijzen je energierekeningen de pan uit? Ben je elke maand een aanzienlijke som geld kwijt aan elektriciteitsrekeningen? Dit kan te wijten zijn aan het overmatig gebruik van je koel- of verwarmingssysteem. Dit gebeurt meestal als je huis niet goed geïsoleerd is of tegen de zon beschermd. In de winter, als de buitentemperatuur tot onder het vriespunt daalt, wil je dat je huis warm en behaaglijk is. Je kachels werken non-stop, maar er kan warmteverlies optreden via de ramen als die niet goed geïsoleerd zijn. Op dezelfde manier proberen je airconditioners tijdens de zomermaanden je interieur koel en aangenaam te houden. Als je ramen niet tegen de zon beschermd zijn, veroorzaakt de stralingswarmte van de zon warmtestroom in huis waardoor de energierekeningen kunnen oplopen. Afhankelijk van je behoefte aan isolatie kies je dus de beste isolerende raambekleding op de markt. Plisségordijnen met honinggraatstructuur zijn de meest energie-efficiënte raambekleding op de markt, terwijl jaloezieën je gewoon helpen om je huis om te beschermen tegen lichtinval terwijl je uitzicht behouden blijft. 

Welk soort rolgordijnmateriaal gebruik je?

Je badkamer en keukenjaloezieën zijn al een hele tijd voortijdig versleten en je moet ze weer eens laten vervangen. Elke kamer stelt andere eisen die verschillende soorten materialen voor de oplossing van de raambekleding vereisen. Badkamers en keukens bijvoorbeeld hebben een hoge vochtigheidsgraad en ondervinden de hele dag door overvloedige vochtigheid en hitte. Materialen als stof en hout zijn ongeschikt voor deze vochtige ruimten omdat ze een slechte relatie met water delen. Stoffen en hout jaloezieën trekken gemakkelijk krom en bladderen af als ze langere tijd aan vocht worden blootgesteld. Kunststof hout en aluminium jaloezieën daarentegen staan bekend om hun vochtbestendige kwaliteiten en vormen een uitstekende keuze van jaloezieën voor badkamers en keukens. Dus als je de jaloezieën van je badkamer en keuken laat vervangen, kies dan voor een van deze duurzame materialen.

https://www.raamdecoratie.com