Het waasse krieltje
Image default
Bedrijven

Wat is streetwear?

Streetwear is een term die je voornamelijk in de fashionindustrie steeds vaker voorbij hoort komen. Maar wat betekent streetwear en hoe draag je het? Dat lees je in deze blog.

Betekenis van streetwear

Streetwear is eigenlijk een vorm van vrijetijdskleding. In de jaren negentig werd het dragen van streetwear populair. Streetwear werd toen voornamelijk gedragen door mannen. Het bevat elementen van Japanse streetwear, maar ook van skateboarden, punk en sportkleding. De term urban wordt ook wel eens gebruikt bij streetwear.

Streetwear en mode

Streetwear wordt voornamelijk gedragen door jongeren. Zij willen zich, met het dragen van hun kleding, onderscheiden van de rest. Hoewel streetwear tegenwoordig onder mode valt, is er een groot verschil tussen de twee. Streetwear is niet echt ontworpen, maar eerder spontaan ontstaan. Tegenwoordig hebben verschillende rappers hun eigen streetwear label. Dit is niet zo gek, want ook hiphop maakt vaak onderdeel uit van streetwear. Herkenbare onderdelen van streetwear zijn hoodies, wijde broeken en petjes, maar ook sneakers zijn een belangrijk item.

Equalité

Equalité is een streetwearlabel. De naam Equalité staat voor gelijkheid. De elementen mode, muziek en sport zorgden ervoor dat het merk ontstond. Equalité is een Nederlands bedrijf met kleding van hoogwaardige kwaliteit. In hun collectie vind je onder andere trainingspakken, hoodies, jassen en accessoires. Op deze manier is het mogelijk om een complete streetwear outfit samen te stellen.

Streetwear voor vrouwen

Over het algemeen wordt streetwear voornamelijk door mannen gedragen. Toch zijn er ook steeds meer collecties voor vrouwen verkrijgbaar. Bij streetwear draait het vooral om gemak en comfort. Toch moet het er wel allemaal elegant blijven uitzien. Dit is mogelijk door de loszittende kleding te combineren met strakke kleding. Ook kun je ervoor kiezen om voor een outfit te gaan in één kleur. Dit houdt de outfit een stuk rustiger en komt daardoor erg chique over.

https://konceptstore.nl/collections/equalite