Het waasse krieltje
Image default
Bedrijven

Sollicitatie stress?

Toevallig net je diploma behaald en weet je even niet wat je er mee aan moet? Daar hebben we allemaal wel eens last van, per direct solliciteren kan natuurlijk eng zijn, maar werken hoort er nu eenmaal bij.

Als je afgestudeerd bent als een computerexpert, waar ga je dan kijken? Je zoekt natuurlijk in het bovengenoemde geval op ICT-vacatures.  

Er zijn verschillende websites waar je kunt solliciteren. Kies je een website waarvan je het bedrijf kent en tevens ook bij een bedrijf dat op zoek is naar iemand in je functie? Dan heb je uiteraard geluk en kun je een kansje wagen.

ICT-vacatures, waar kijk je dan naar?

Het komt natuurlijk ook vaker voor dat je niet zomaar kunt solliciteren bij zulke plekken of je weet niet goed waar je precies moet zoeken. Tegenwoordig hebben wij in Nederland heel veel websites die dienen als een verzamelwebsite, als het gaat om vacatures en sollicitaties. Een paar voorbeelden van zulke websites zijn daarom ook: Indeed of Young Capital. Deze bedrijven hebben meestal vacatures voor niet alleen verschillende opleidingsniveaus, maar ook voor parttime en fulltimebanen. Mocht je dus op zoek zijn naar een baan in de computerwereld dan is de kans groot dat je opties kunt vinden op deze websites.

Uitzendbureaus

ICT-vacatures zijn ook nog eens te vinden bij verschillende uitzendbureaus. Via een uitzendbureau kun je uitgezonden worden naar bedrijven waar jij graag zou willen werken en waar uiteraard nog plek voor is. Al is het wel zo dat uitzendbureaus vaak werk hebben voor niet alle opleidingsniveaus. Vaak kiezen bedrijven ervoor om hun hogere functie vacatures te plaatsen. Wellicht dat je voor een ICT-vacature dus beter kunt zoeken op websites die dit specifiek ook aanbieden. Sommige sollicitatie websites focussen zich juist op bepaalde branches met hun vacatures, dit zorgt uiteraard ook voor een betere en specifiekere selectie aan arbeidskrachten.

https://www.ictvacatures.me/