Het waasse krieltje
Image default
Zakelijke dienstverlening

De EBI inspectie door een SCIOS gecertificeerde partij

De werking van uw stookinstallatie wordt gecontroleerd door middel van een EBI inspectie. Wanneer deze eerste inspectie heeft plaatsgevonden, dan wordt deze opgevolgd door periodieke keuringen en onderhoudswerkzaamheden. De EBI inspectie is verplicht voor installaties met een nominaal thermisch ingangsvermogen van meer dan 100KW. De Nederlandse overheid heeft een zogenaamde beslisboom opgesteld voor de EBI inspecties. Of de wettelijke inspectie van de installatie verplicht is, wordt bepaald door het nominale vermogen en de brandstof die wordt gebruikt, dus olie of gas.

Wie mag een EBI inspectie uitvoeren?

De EBI inspectie mag niet zomaar door ieder installatiebedrijf worden uitgevoerd. De uitvoering van EBI inspecties ligt in handen van bedrijven die gecertificeerd zijn. Het gaat dan om een SCIOS certificering. K.K. Brandertechniek uit Vught heeft deze certificering en zorgt voor een professionele uitvoering van de inspectie, ook wel de Eerste Bijzondere Inspectie, van uw stookinstallatie. Na deze eerste inspectie is het belangrijk om op te volgen met periodieke keuringen en regelmatige onderhoudswerkzaamheden.

Certificering en scopes

Alleen een SCIOS gecertificeerd bedrijf mag de EBI inspectie dus voor u uitvoeren. Er wordt gewerkt met zogenaamde scopes. Er zijn veel verschillende installaties, waaronder heetwaterketels, stoomketels, luchtverhitters, verwarmingsketels, olie gestookte ketels en gas gestookte ketels. Deze vallen onder SCIOS Scope 1, 2 en 3. K.K. Brandertechniek uit Vught heeft een SCIOS certificering voor alle veel voorkomende scopes, waardoor u altijd kunt rekenen op een vakkundige, gerichte service. Alle typen installaties kunnen worden geïnspecteerd, waarbij uiteraard ook de brandstofleidingen aan een inspectie worden onderworpen.

Een EBI inspectie voor uw eigen veiligheid

In bepaalde gevallen is het laten uitvoeren van een EBI inspectie verplicht. In alle gevallen is het verstandig om uw stookinstallatie te laten controleren. Het gaat dan niet alleen om de eerste inspectie, maar ook om de opvolgende periodieke keuringen. Uiteindelijk gaat het om uw eigen veiligheid en de veiligheid van iedereen die zich in uw bedrijf bevindt.

https://kkbrandertechniek.nl/