Het waasse krieltje
Image default
Hobby en vrije tijd

Gouden munten verkopen voor een eerlijke prijs

Aan gouden munten verkopen zit altijd een risico. U loopt de kans met een malafide handelaar te maken te krijgen. Deze zal u een veel te laag bod doen. Als u hierop ingaat strijkt hij de winst op door later de munten voor de werkelijke waarde te verkopen. U loopt zelfs het risico dat er dusdanig met de munten wordt gesjoemeld tijdens het taxeren dat ze worden verwisseld waardoor u naar huis gaat met waardeloze replica’s. Als u uw kostbare gouden munten gaat verkopen zoek dan een ervaren handelaar, liefst met een lange en goede reputatie. Dan weet u zeker dat u een eerlijke prijs krijgt voor uw munten.

Wat is de waarde van mijn muntencollectie?

Als u een verzameling gouden of zilveren munten heeft dan wilt u natuurlijk weten wat daar de waarde van is. Dit kan van belang zijn bij het opmaken van uw testament of als u de gouden munten wilt verkopen. U kunt daarvoor een gratis taxatie laten uitvoeren door Postzegel- en Muntenhandel Insulinde in Den Haag. Zij hebben de kennis en ervaring die nodig is om u een eerlijke prijs te bieden. De prijs is afhankelijk van het gehalte goud of zilver van de munten. Daarnaast kan voor unieke munten waar veel vraag naar is een extra bedrag worden geboden. U heeft altijd de vrijheid om het bod niet te accepteren als u de prijs te laag vindt of als verkoop nu nog niet aan de orde is.

De beste prijs voor uw munten

Munten hebben de eigenschap waardevast te zijn. Een gouden tientje uit de jaren 70 van de vorige eeuw behoudt zijn waarde, net zoals een mooie zilveren munt uit de regeerperiode van koningin Wilhelmina. Wilt u uw gouden munten verkopen, breng dan een bezoek aan Insulinde in Den Haag. De contactgegevens en openingstijden zijn te vinden op de website.

https://www.insulindedenhaag.nl/