Het waasse krieltje
Image default
Zorg

De risico’s van desinfectiemiddel

Wat zijn de gezondheidsrisico’s van desinfecterende middelen?

Desinfecterende reinigingsmiddelen die tegen Covid-19 worden gebruikt zijn over het algemeen veilig, zeggen artsen en medische onderzoekers, maar hier is wat u moet weten over mogelijke gezondheidsrisico’s.

 

Is handdesinfectie veilig?

Ja, maar controleer het etiket om er zeker van te zijn dat het ontsmettingsmiddel ten minste een alcoholconcentratie van 60% heeft, zoals aanbevolen door het RIVM. “We gebruiken ze heel regelmatig in het ziekenhuis en zien geen negatieve effecten. vermijd producten waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken en waarvan de ingrediënten verdampt kunnen zijn, voegt ze eraan toe.

 

Hoe desinfectiemiddel veilig gebruikt kan worden

Gebruik producten in goed geventileerde ruimtes om blootstelling te verminderen en vermijd contact met de huid. Draag handschoenen en inhaleer dit spul niet, en het werkt echt goed. Het is aan te raden om niet-aerosol sprays of doekjes te gebruiken om blootstelling door inademing thuis te verminderen. Onthoud dat bleek een duidelijke geur heeft, maar quads niet, dus het is niet altijd duidelijk of er onlangs een desinfecterend product is gebruikt op een oppervlak dat je kunt inhaleren. Onthoud dat bleek een duidelijke geur heeft, maar quads niet, dus het is niet altijd duidelijk of er onlangs een desinfecterend product is gebruikt op een oppervlak dat u aanraakt.

 

Kan je resistent zijn tegen desinfectie bij overmatig gebruik?

Er zijn bewijzen dat er antimicrobiële resistentie tegen desinfectiemiddel kan ontwikkelen, waardoor deze chemicaliën na verloop van tijd minder effectief worden tegen veel soorten bacteriën Voor individuele personen is het belangrijk om een evenwicht te vinden terwijl de pandemie voortduurt. Veel mensen overdrijven een beetje.

 

 

Waar moet je rekening mee houden bij het gebruik van vernevelaars

Met bevochtigen kan een ruimte er snel mee worden besproeid, maar “vernevelen is niet aan te bevelen en kan irriterend zijn voor de slijmvliezen.

https://omnimar.nl/45-desinfectiemiddel