Het waasse krieltje
Image default
Dienstverlening

Een elektricien kan in bijna elk gebouw werken

Elektricien uit Amstelveen kan in vrijwel elk gebouw aan de slag. Dit zijn de mensen die ervoor zorgen dat de verlichting en verwarming, evenals airconditioning en andere elektrische apparatuur in uw huis of kantoor goed werken. Een elektricien moet over een breed scala aan vaardigheden beschikken, omdat hij zowel aan zeer oude als aan nieuwe gebouwen kan werken, dus hij moet begrijpen hoe elektriciteit in de loop van de tijd is veranderd. Ze moeten ook meer dan één type bedradingssysteem kennen (zoals koper en glasvezel). Een elektricien moet ook blauwdrukken of schetsen kunnen lezen die laten zien hoe een elektrisch systeem werkt voordat het wordt geïnstalleerd. Een elektricien moet op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, want er gebeurt altijd iets nieuws met technologie, vooral in computerapparatuur zoals mobiele telefoons en televisies, maar ook in apparaten zoals magnetrons en gameconsoles zoals Xboxen. Medische apparatuur zoals pacemakers en verlichting zoals LED’s (light emitting diodes) evenals beveiligingssystemen zoals inbraakalarm.

Het uitvoeren van buiteninstallaties 

Het grootste deel van je werk zal binnen zijn, maar het is ook mogelijk voor jou om enkele buiteninstallaties uit te voeren. Dit geldt vooral als u elektricien bent in een grote stad als New York of Londen, waar de bevolkingsdichtheid betekent dat er op elk moment veel gebouwen worden gebouwd. Naast het uitvoeren van alle gebruikelijke taken van een elektricien, zoals het diagnosticeren van storingen en het uitvoeren van reparaties aan elektrische apparatuur, kan er ook een beroep op u worden gedaan om indien nodig nieuwe draden en kabels te installeren. Naast sterke technische vaardigheden helpt het ook als je een goede fysieke conditie hebt, zodat je zware kabels door muren kunt dragen zonder schade of letsel te veroorzaken!

De verschillende niveaus van de bouwsector

Als elektricien kun je op alle niveaus aan de slag in de bouw. Denk hierbij aan kantoren en woningen. U kunt worden ingezet voor het installeren en onderhouden van verlichtingssystemen en elektriciteitspunten, evenals voor rookmelders. Of misschien help je mee met de installatie van beveiligingscamera’s en deur toegangscontroles. Het kan in commerciële gebouwen zijn. Je werk kan het inrichten van verlichtingsarmaturen in winkels of het installeren van airconditioningsystemen in een winkelcentrum omvatten. Het kan ook in industriële gebouwen zijn. Je verantwoordelijkheden kunnen bestaan ​​uit het werken aan het elektrische systeem van zware machines of zelfs het ontwerpen van een nieuwe elektrische lay-out.