Het waasse krieltje
Image default
Zakelijke dienstverlening

Gasdetectie met PID

PID staat voor Photo Ionisatie Detector en is een apparaat dat behoort tot de gasdetectie. Met een gasdetector apparaat wordt de luchtkwaliteit in de gaten gehouden. Het gebruik van gasdetectie apparatuur is essentieel in een gasgevoelige werkomgeving. Met de juiste apparatuur worden vluchtige organische stoffen, ofwel VOC, gemeten. Tot de verschillende soorten gas die een PID kan detecteren behoren onder andere benzeen, alcohol, tolueen en diesel.

Grenswaarden VOC

Vluchtige organische stoffen zijn bij een bepaalde hoeveelheid schadelijk voor de gezondheid van de medewerkers binnen een bedrijf dat met deze gassen werkt. Elk soort gas heeft zijn eigen eigenschappen en daardoor heeft ook elk gas zijn eigen gevaarlijke blootstellingsgrens. Daarom is ervoor gekozen om bij wet vast te leggen wat per gassoort de blootstellingslimiet is. Dit om de veiligheid van de medewerkers te bewaken. Een bedrijf zal een PID meter gebruiken om te meten hoe hoog de waarde van een bepaald gas is. Vaak wordt er een rekensom gemaakt om te bepalen hoe lang een medewerker in een omgeving kan blijven waarin een bepaalde hoeveelheid VOC aanwezig is.

PID op maat

G4S Safety solutions is een bedrijf dat zorg draagt voor de veiligheid van medewerkers binnen een bedrijf. Er worden door G4S verschillende uiteenlopende diensten aangeboden. Bovendien is G4S een leverancier van betrouwbare veiligheidsproducten. Zo worden er onder andere gasdetectie apparaten aangeboden. Tot het aanbod behoren verschillende typen PID meters. Zo zijn er single gas detectors die geschikt zijn voor het meten van één bepaald type gas. Ben je op zoek naar een apparaat dat meerdere types gas kan waarnemen, dan ben je beter uit met een multigas detector. Geen enkel bedrijf is hetzelfde en staat ook niet bloot aan precies dezelfde soorten gas. Daarom kan G4S PID op maat voor jouw bedrijf configureren.