Het waasse krieltje
Image default
Dienstverlening

Hoe belangrijk is het om je groepenkast te vervangen?

Als je zorgeloos gebruik wilt maken van je elektra dan is het belangrijk dat je gehele elektra netwerk klopt, van de elektra kabels en leidingen tot de groepenkast. Vooral dit laatste is belangrijk in het elektra netwerk, want wanneer de stroom je huis binnenkomt dan gaat het gelijk hier naar toe, daarna wordt het verdeeld over de groepen en komt het bij de juiste stopcontacten en apparaten terecht. Helaas is de groepenkast een kwetsbaar onderdeel wat veel problemen kan hebben, denk aan slijtage, overbelasting, schade en zelfs ouderdom. Wat is het beste om te doen bij dit soort problemen? Je moet hierbij al snel denken aan het vervangen van je groepenkast. Hieronder meer.

Ouderdom en overbelastingen

Je groepenkast vervangen hoeft vaak pas wanneer deze rond de 25 jaar oud is, je zal rond deze leeftijd ook merken dat het eind er een beetje aan begint te komen. Je zal vaker last hebben van storingen, dit komt omdat de hoeveelheid spanning die zo een kast kan verdragen steeds minder wordt als de kast ouder wordt. Als je veel apparaten hebt aangesloten achter een bepaalde groep zal je ook merken dat deze groepen steeds vaker uitvallen door overbelasting. Overbelastingen en ouderdom dat gaat dus een beetje samen. Dat hoeft echter niet altijd. Overbelastingen kunnen ook ontstaan als je een nieuwe groepenkast hebt maar teveel apparaten hebt aangesloten. Wat je dan kan proberen is extra groepen aanleggen. Het aanleggen van extra groepen is niet altijd mogelijk omdat de kast er als het ware te klein voor is. Je zal dan echt je groepenkast moeten vervangen. Het uitvoeren van elektra werkzaamheden moet je altijd door een gespecialiseerde elektricien laten doen, zij kunnen dit veilig, deskundig en snel vervangen zonder dat er nog andere problemen bijkomen. Ook zijn werkzaamheden aan het elektra netwerk uitvoeren erg moeilijk en niet voor iedereen weggelegd.

Je zal dan echt je groepenkast moeten vervangen. Het uitvoeren van elektra werkzaamheden moet je altijd door een gespecialiseerde elektricien laten doen, zij kunnen dit veilig, deskundig en snel vervangen zonder dat er nog andere problemen bijkomen. Ook zijn werkzaamheden aan het elektra netwerk uitvoeren erg moeilijk en niet voor iedereen weggelegd. Je zal dan echt je groepenkast moeten vervangen. Het uitvoeren van elektra werkzaamheden