Het waasse krieltje
Image default
Dienstverlening

Scheidingmediation algemeen: wat kun je verwachten?

Een scheiding wilt niemand eigenlijk meemaken, maar wanneer het dan toch zo ver is, is de juiste hulp van groot belang. Wanneer je op goede basis uit elkaar gaat, kun je vervelende rechtszaken beter voorkomen. Scheidingmediation is dan de oplossing. In dit artikel lees je wat je kunt verwachten van deze vorm van mediation en voor het geschikt is.

 

Scheiden zonder gedoe

Er komt nog heel wat kijken bij een scheiding, zeker wanneer je samen bezit en/of kinderen hebt. Hoe verdeel je alles en hoe pak je het administratief aan? Waar voorheen deze zaken vrijwel standaard bij de rechter kwamen, kan dit nu ook middels mediation worden uitgespeeld. Een mediator is een onafhankelijke partij met een juridische achtergrond. Deze kijkt naar beide kanten van het verhaal en vormt een onafhankelijk oordeel uit. Hier kunnen beide partijen mee akkoord gaan of er kan alsnog een juridische procedure worden gestart.

 

Voor wie is dit ideaal?

Je hoort weleens over extreme vechtscheidingen waarbij er veel gedoe is over een eerlijke verdeling van goederen en eventuele alimentatie. Wanneer je op slechte voet uit elkaar gaat, is het verstandig om direct juridische hulp van een advocaat in hand te nemen. Ook zijn er genoeg stellen die op goed verstand uit elkaar gaan. De relatie kan simpelweg “over” zijn en ze zien het scheidingsproces als simpel een juridisch geheel. Het kan je dan heel wat kosten besparen om de scheiding via mediation uit te spelen. Scheidingmediation is een eenvoudige manier om de zaken op orde te stellen bij een scheiding. Maak gebruik van de ervaring en expertise van een onafhankelijke derde partij om alles eerlijk te verdelen en de zaken op orde te stellen.

Scheiden zonder gedoe? Het is de wens van veel stellen die uit elkaar willen. Scheiden zonder zorgen of al te veel problemen en juridische processen. Je kunt dit proces eenvoudig versoepelen en versnellen door gebruik te maken van scheidingmediation. Geniet van een eerlijk en onafhankelijk voorstel en jullie kunnen zelf bepalen of en in hoeverre jullie hiermee akkoord gaan. Wanneer scheiden via mediation lukt, kan je dit heel wat problemen, geld en kopzorgen besparen.