Het waasse krieltje
Image default
Gezondheid

Wanneer en waarom gebruik je een rollator

Een rollator is een ideaal middel voor als het zelfstandig lopen niet meer zo makkelijk gaat, een rollator ondersteund namelijk op de punten waar je het nodig is. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de rollator stabiliteit biedt en de loophouding goed houdt. Dit zorgt ervoor dat het lopen makkelijker blijft gaan en dat het ook geen pijn hoeft te doen. Lopen is namelijk heel goed voor zowel de geest als voor het lichaam, door te lopen krijg je namelijk veel frisse lucht, zie je andere dingen dan thuis en kan het bloed goed omlopen. Hieronder staan een paar dingen die je kunt lezen voor het gebruiken van een rollator.

Wandelingen maken

Door er elke dag nog lekker op uit te gaan wordt je veel gelukkiger, je zit namelijk niet constant in dezelfde omgeving. Voor een mens heeft buiten zijn een bevrijdend gevoel, dat maakt dus dan een mens gelukkiger wordt. Mensen kunnen eigenlijk ook niet alleen leven, er zijn eigenlijk altijd wel sociale contacten nodig. Buiten ontmoet je mensen en kun je ook nog een praatje maken. Er zijn rollators die er speciaal voor zijn gemaakt om langere stukken te lopen, deze rollators zorgen er namelijk voor dat er niet heel veel van het lichaam wordt gevraagd. Ook zijn deze rollators vaak om te bouwen tot rolstoel, hierdoor is het ook mogelijk om tussendoor nog uit te rusten. 

Zelfstandig boodschappen doen

Het zelf doen van je boodschappen blijft toch het lekkerst, je kunt op deze manier namelijk echt je product zelf pakken. Ook kun je tijdens het doen van de boodschappen een ingeving krijgen over een product dat je toch nog wil hebben. Er zijn rollators die speciaal zijn voor het doen van boodschappen, deze rollators zijn vaak wat kleiner en daardoor ook wendbaarder.