Het waasse krieltje
Image default
Kinderen

Wanneer kan ik beginnen met het gebruik van babyproducten op mijn pasgeboren baby?

Je baby is net geboren, maar je kunt er al bepaalde producten op gaan gebruiken. Ten eerste moet je je pasgeborene slechts drie keer per week wassen, omdat dit hun huid van natuurlijk vocht ontdoet. Ten tweede, gebruik een milde babyzeep zonder parfum en kleuren. Was tot slot het beddengoed en de kleding van je baby zo snel mogelijk. Je moet ook een hypoallergene zeep gebruiken en voorkomen dat je de kleding van het kind in dezelfde machine als de uwe wast.

Gebruik bij het gebruik van babyzeep alleen geurvrije en dermatologisch geteste producten. Bovendien, als je pasgeborene uitslag ontwikkelt, kunt je proberen het te verzachten met vaseline of Aquaphor. Als je rode bultjes op de uitslag ziet, kan dit betekenen dat je pasgeborene een schimmelinfectie heeft, in welk geval je je kinderarts moet bellen voor voorgeschreven medicatie. Probeer vervolgens actuele producten voor je baby te vermijden totdat hij of zij volledig is ontwikkeld.

Terwijl de eerste paar weken van het leven van een baby, is het veilig om lotions en babyshampoo op zijn of haar huid te gebruiken. Je moet echter commercieel vervaardigde babyshampoo vermijden, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de huid van je baby. In plaats daarvan kunt je milde lotion gebruiken die wordt aanbevolen door je kinderarts. Bovendien is het belangrijk om nieuwe kleding te wassen om het risico op allergieën en huidirritatie te minimaliseren.

Voor de huid kunt je gewoon water gebruiken om je pasgeborene te wassen. Op een leeftijd van vier tot zes weken kun je ongeparfumeerde babyshampoo gebruiken. Zorg ervoor dat de shampoo geen agressieve chemicaliën of kleurstoffen bevat, omdat deze de gevoelige huid van je baby kunnen irriteren. Bovendien moet je proberen natuurlijke producten te gebruiken in plaats van kunstmatige. Hoewel de meeste baby’s prima zijn met natuurlijke producten, kunnen kruiden en plantaardige producten allergische reacties veroorzaken.

Als je zich zorgen maakt over de gevoelige huid van je pasgeborene, moet je lotions of olie gebruiken om deze gehydrateerd te houden. Bovendien moet je babyshampoo gebruiken om het haar van je pasgeborene te wassen. Tijdens de eerste paar weken moet je het gebruik van lotions en andere babyproducten op de huid van je pasgeborene vermijden. Ze worden niet beïnvloed door de zeep of de lotion, maar ze kunnen allergische reacties veroorzaken.

Terwijl je pasgeborene nog een pasgeborene is, moet je voorkomen dat je lotions op hun huid aanbrengt. De meeste baby’s hoeven geen lotions of oliën op hun huid te gebruiken. Je kunt babyshampoo gebruiken die alleen natuurlijke ingrediënten bevat. Hoewel het OK is om olijfolie of vaseline te gebruiken, moet je andere ingrediënten vermijden die schadelijk kunnen zijn voor de gevoelige huid van je baby. Je kunt ook baden vermijden die de droogheid van je baby erger kunnen maken.Lees ook ons artikel over de eerste activiteiten met je newborn baby