Het waasse krieltje
Image default
Bedrijven

Meer structuur in een druk leven

Tegenwoordig hebben we het allemaal druk. Werken hier, sporten daar, nog even sociaal zijn en als het dan een beetje meezit houdt u ook nog wat tijd over voor uzelf. Dat drukke leven is soms leuk, maar u moet ook uitkijken dat u niet geleefd wordt. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt doen voor het creëren van meer structuur in uw drukke planning.

Vaste routines

Het aanhouden van een vaste routine geeft een gevoel van controle. En laten we nu eerlijk zijn, een beetje controle over een drukke planning kan geen kwaad. Het hebben van een vaste routine beperkt het aantal keuzemomenten op een dag. Die keuzemomenten kosten vaak tijd en energie. Tijd en energie die u beter kunt gebruiken voor andere zaken.

Weekplanning

Door het maken van een weekplanning voorkomt u dat u geleefd wordt. Een weekplanning zorgt voor meer structuur en op deze manier houdt u zelf de touwtjes in handen. Neem het maken van de weekplanning mee in uw vaste routine. Denk er wel aan om ook vrije tijd in te plannen.

Dieet schema

In een druk leven is diëten wel het laatste waar u aan denkt. Daarom is het handig om elke week, samen met uw weekplanning, ook een dieet schema te maken. Doordat u precies weet wat u gaat eten, en dus ook welke boodschappen u moet gaan halen, is het een stuk makkelijker om u aan het dieet te houden. Ook een dieet schema zorgt dus voor meer structuur.

Begin

Begin! Het maken van een planning kan zeker helpen bij het creëren van meer structuur, maar uiteindelijk zult u ergens moeten beginnen. Begin met kleine stapjes. Niet alles hoeft nu. Probeer u te focussen op één taak en maak deze af voor u aan de volgende taak begint. Het doorstrepen van taken op een lijstje kan hierbij motiverend werken.

https://dieetschema.nl/