Het waasse krieltje
Image default
Dienstverlening

Grafmonument voor je vader of moeder

Als je een ouder verliest, kan dat een zware dobber zijn. Soms is het afscheid plots en onverwachts. Het kan ook zijn dat het er al lang aan zat te komen. Vaak is dan toch het overlijden dan nog onverwachts. Een afscheid van een ouders kan moeilijk om te accepteren zijn.

https://www.memorabel.nl/onze-grafmonumenten/monumenten-voor/

Daarbij komt dan ook nog dat u van alles rondom het overlijden en de uitvaart moet regelen. Een mooie uitvaart en later een prachtig grafmonument kan een kleine troost zijn waarbij mooie en dierbare herinneringen en gevoelens expressie  krijgen.

Grafmonument voor ouders

Met een persoonlijk gedenkteken of grafmonument voor ouders creëer je een persoonlijke herinneringsplek waar je graag vertoeft, In deze blog vertel ik je meer over de mogelijkheden en hoe e.e.a. in zijn werk kan gaan.

Een fijne herinneringsplek

Als het leven van een dierbare afgelopen is, komen meestal veel herinneringen naar boven. Zeker als het een van je ouders is van wie je gedwongen afscheid hebt moeten nemen. Herinneringen kunnen ook gemengd zijn.

Als grafkunstenaar ben ik ervaren om deze gevoelens en herinneringen om te zetten in een persoonlijk en uniek ontwerp voor het graf. Dit grafmonument verbeeldt de gevoelens en herinneringen die uw vader of moeder kenmerkte. Als u het graf van uw ouder bezoekt kunt u in één blik deze gevoelens en herinneringen weer omarmen.

Ontwerp van een grafmonument

Het ontwerpen van een gedenkteken of grafmonument doe ik altijd in samenspraak met de nabestaanden. Samen onderzoeken we wat het mooist bij je vader of moeder zou passen. Ik sta open voor alle ideeën, suggesties en wensen. Ik neem de nabestaande mee in het hele proces van eerste schetsen, tekeningen en modellen tot aan de gezamenlijke plaatsing van het grafmonument.

Hoe Memorabel begint

Als je interesse hebt in een uniek en persoonlijk grafmonument voor je ouder dan ben je bij mij aan het juiste adres. Eerst maken we vrijblijvend kennis met elkaar. Met een kopje koffie of thee hoor ik graag wat je wilt delen. Verhalen en herinneringen zijn essentieel om een ontwerp voor een grafmonument te kunnen maken. Een klein opmerkelijk detail kan typerend voor iemand zijn en kan gebruikt worden in een ontwerp voor een grafmonument. Ook als je zelf al concrete voorstellen en ideeën heeft hoor ik deze graag.

 

Het kennismakingsgesprek is de basis en daarom neem ik daar alle tijd voor. Pas als je het gevoel hebt dat ik de juiste persoon ben om het monument te mogen maken, ga ik voor je aan het werk.

Fotoboekje van grafmonument

Het tot stand komen van een grafmonument gaat in verschillende stappen. Iedere stap overleggen we en leg ik vast voor een fotoboekje later. Daarin kun je zien hoe het grafmonument voor je vader of moeder stap voor stap tot stand kwam. Je ontvangt dit fotoboekje enige tijd nadat het grafmonument geplaatst is. In het boekje staan schetsen, teksten en foto’s van het proces van eerste schets tot plaatsing van het grafmonument.

Meer weten over een grafmonument voor je ouders?

Wil je meer informatie over het laten maken van een ontwerp voor een grafmonument voor je ouders? Of wil je eens vrijblijvend hierover van gedachten met me wisselen? Bel dan gerust 06 49 35 13 38 of mail naar info@memorabel.nl. Graag hoor ik van je.

Dit artikel wordt u aangeboden door Memorabel Grafmonumenten en Grafkunst

Jeroen Stok

Deze blog is geschreven door Jeroen Stok – grafkunstenaar.  Jeroen is van oorsprong een kunstenaar en beeldhouwer die vooral met metaal werkt.  Naast unieke grafkunst maakt hij nog immer “gewone kunstbeelden” en kunst in opdracht. De metalen kunstwerken van Jeroen kenmerken zich doordat ze gestileerd en eigentijds ogen met een opvallend licht karakter. De combinatie van RVS met glas versterkt deze heldere uitstraling.

Grafmonumenten en gedenktekens ontwerpen is een andere activiteit dan het vervaardigen en creëren van gewone kunstwerken. Samen met nabestaanden een uniek en persoonlijk gedenkteken realiseren is een belangrijk onderdeel van het artistieke werk geworden. Hij is dankbaar voor dit mooie werk waarbij de unieke creaties veel emotionele betekenis hebben voor nabestaanden. 

 

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.memorabel.nl/onze-grafmonumenten/monumenten-voor/