Het waasse krieltje
Image default
Groothandel

Hebben stroomloze waterontharders onthardingszout nodig?

Waterontharders hebben als functie uw water zacht te maken. Dit houdt in dat de harstkorrels in uw waterontharder uw water zuiveren van harde ionen, zoals calcium en magnesium. Op een bepaald moment zijn deze harstkorrels verzadigd, waardoor ze met onthardingszout schoongespoeld worden en hun capaciteit weer terugwinnen. U heeft verschillende types en merken waterontharders. Zo is er de stroomloze variant. Wat zijn van de voordelen van een stroomloze waterontharder?

Centraal te plaatsen

Met de meer traditionele waterontharders was u afhankelijk van een stopcontact en kon u uw waterontharder alleen zetten op een plek waar stroom was. Mechanische waterontharders hebben dit niet en kunt u op een centrale plek in huis zetten, zodat u gemakkelijk uw ontharder kunt onderhouden en onthardingszout kunt bijvullen. Dit zout koopt u bij doe-het-zelf-zaken of agrarische bedrijven, zoals H. van Namen B.V.

Energiezuinig apparaat

Een mechanische waterontharder is daarnaast energiezuinig, want hij gebruikt geen stroom. Het spoelmechanisme wordt aangedreven door drukverschillen in de waterleidingen. Per jaar bespaart u toch zo een aantal euro’s aan stroomkosten.

Geen gesjouw meer met zakken onthardingszout

Ofschoon een mechanische waterontharder ook regeneratiezout nodig heeft voor de regeneratie van de harstcilinders, kunnen in de meeste mechanische waterontharders zoutblokken gebruikt worden. Deze zijn rond de vier á vijf kilogram per stuk en zijn makkelijker in uw waterontharder te plaatsen dan de losse korrels onthardingszout die in zakken van minstens tien kilogram voorkomen.

Ook nadelen aan een mechanische waterontharder?

Een mechanische waterontharder heeft ook een drietal nadelen. Ten eerste moet dit type waterontharder beter onderhouden worden dan zijn elektrische tegenhanger. Het spoelmechanisme wordt niet aangedreven door een soepele motor, maar mechanisch en is hierdoor onderhevig aan een grotere slijtage. Ten tweede vindt er bij een gebrek aan water gedurende bijvoorbeeld een vakantie stilstaand water plaats in uw waterontharder. Hierdoor kunnen er bacteriën ontstaan. Als laatste heeft u bij een mechanische waterontharder geen beeldscherm, waarop u gegevens over het verbruik kunt aflezen.

https://www.vannamen.nl/