Het waasse krieltje
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe keukenmessen slijpen met een wetsteen

Als u uw keukenmessen wilt slijpen, hebt u een goed wetsteenmes nodig. Dit gereedschap kan uw messen op verschillende manieren slijpen. Het is gemakkelijk om uw eigen messen te slijpen, en het is een goedkoop alternatief voor het kopen van dure speciale messen. Het is niet moeilijk om een mes te slijpen, maar het vergt wel tijd en geduld. Om een mes te slijpen, moet elke kant van het lemmet vier keer met verschillende slijpkorrels worden geslepen. Naast het mes heeft u ook een hoonstaal nodig.
Japanse waterstenen

Een Japans waterstenen mes heeft een unieke vorm die op geen enkel ander mes voorkomt. Om een Japans waterstenen mes goed te kunnen slijpen, moet u de juiste techniek kennen. Eerst houdt u het mes met het handvat plat tegen de steen. Houd vervolgens het lemmet schuin. Gebruik vervolgens uw vingers bovenop het mes om het mes in een vloeiende beweging langs de steen naar beneden te leiden. Op deze manier krijgt u een scherpe rand in zo weinig mogelijk tijd.

Japanse waterstenen zijn er in natuurlijke en synthetische vormen. De natuurlijke stenen zijn samengesteld uit sedimentgesteente, die uniek zijn voor Japan. De stenen zijn gemaakt van fijne silicaatkorrels die zijn ingebed in een kleiachtige substantie. Ze slijpen messen veel sneller dan oliehoudende stenen, maar ze verliezen na verloop van tijd hun vorm. Als u uw Japanse watersteen wilt slijpen, overweeg dan de aanschaf van een natuursteen. Bedenk wel dat ze duur zijn. Het is de extra kosten waard om er zeker van te zijn dat uw Japanse watersteen uw mes altijd zal slijpen.
Kajale splash-and-go steen

De Kajale multi-steenset heeft drie keramische wetstenen in verschillende korrelgraden. De grove korrel is #320, de medium korrel is #1.000, en de fijne korrel is #5.000. De stenen zijn gekoppeld aan een plastic doos en geventileerde plastic houder. De stenen zijn gemaakt van aluminium oxide. De stenen kunnen worden geslepen en gehoond met beide kanten van de steen.

De stenen die worden gebruikt voor het slijpen van Kajale messen zijn gemaakt van een niet-poreus keramisch materiaal. De balans tussen hardheid en snelheid is ideaal voor zowel beginners als doorgewinterde koks. De stenen zijn ontworpen om te worden gebruikt met een statiefhouder, die met twee statiefpalen aan een aanrecht wordt bevestigd. Ze zijn ook ontworpen om gemakkelijk van de ene kant naar de andere te worden gewisseld, waardoor ze een handige keuze zijn bij het slijpen van uw mes.
Mizuyama keramiek

Mizuyama keramische wetsteenmessen zijn al meer dan een eeuw in productie. Deze messen staan bekend om hun hoge kwaliteit en uitstekende slijpprestaties. Ze zijn geschikt voor alle soorten messen en zijn gemaakt van keramiek. De messen kunnen worden geslepen met een wetsteen om de bramen en dofheid te verwijderen. Om een wetsteen te gebruiken, houdt u het lemmet bij de hiel vast met uw wijsvinger en duim, en sleept u het vervolgens in een lichte hoek over de steen. Herhaal dit proces met beide kanten van het lemmet totdat u een braam ziet.

Wetstenen zijn de beste optie om messen te slijpen. Ze zijn een goede investering omdat ze lang meegaan. Je moet ze echter wel goed onderhouden. Zorg er altijd voor dat u uw Mizuyama keramische wetsteen na gebruik wast. Zorg ervoor dat u de instructies op de verpakking volgt. Ze zijn ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken en op te bergen. Om uw leven gemakkelijker te maken, kunt u zich aanmelden voor SHOP e-mails voor speciale aanbiedingen, coupons, en kortingen.
Mizuyama multi-steenset

De Mizuyama multi-stone messenset is een geweldige investering die u kan helpen uw Japanse messen tot in de perfectie te slijpen. Dit slijphulpmiddel bestaat al enkele decennia, en heeft een reputatie voor kwaliteit opgebouwd. De steen absorbeert water, wat het slijpproces vergemakkelijkt. De Mizuyama stenen zijn een populaire keuze geworden onder professionele slijpers. Ze zijn een uitstekende keuze voor iedereen die de beste resultaten voor zijn Japanse messen wil bereiken.

De slijpgereedschappen in deze set bestaan uit twee dubbelzijdige wetstenen met een hoekgeleider. De stenen zijn gemaakt van aluminiumoxide en hebben een siliconen of bamboe basis. Ze zijn geschikt voor de meeste soorten messen en kunnen worden gebruikt met water of andere vloeistoffen. De set wordt ook geleverd met een extra zandsteen en afvlakkingssteen. Als u op zoek bent naar een betaalbare set slijpgereedschap, dan is de Mizuyama multi-steenset de juiste keuze.
Mizuyama 8000 grit steen

Een messenslijpsteen van hoge kwaliteit is een essentieel onderdeel van de uitrusting van een kok. Het kiezen van een steen met een fijne korrel is essentieel voor de best mogelijke slijpresultaten. De Mizuyama 8000 grit steen, gemaakt door een Japans bedrijf, heeft een reputatie van kwaliteit en duurzaamheid. Zijn natuursteenpoeder en magnesiumzouten maken het de ideale steen voor professioneel gebruik.

Een steen van deze fijnheid is perfect voor het bereiden van vlees en het snijden van groenten. De stenen met een fijne korrel zijn geweldig voor de afwerking, maar kunnen uw mes buigen bij het snijden van vlees. Als u uw steen gebruikt om verschillende messen te slijpen, is een steen met een korrel 8000 de beste keuze. Deze steen absorbeert ook water, waardoor het een ideale afwerkingssteen is. Maar controleer wel de echtheid van uw steen voordat u hem aanschaft.