Het waasse krieltje
Image default
Winkelen

Hoe kies je de beste waterbesparende douchekop?

Het is zeker geen geheim dat onze aarde haar beschermende laag al vele jaren aan het verliezen is. Weggegooide plastic flessen, anders afval, minder groen en nog veel meer omstandigheden verpesten onze omgeving. Door diverse maatregelen te treffen kunnen we er helaas niet zomaar omheen. Ook in de badkamer kunnen we iets ter verbetering doen in verband met duurzaamheid. Een waterbesparende douchekop is zeker een goede aanvulling in de badkamer om te zorgen dat er minder water wordt verbruikt.

Voordelen van waterbesparende douchekoppen

Er zijn een aantal voordelen gekoppeld aan het aanschaffen van een waterbesparende douchekop. Dit zijn niet alleen voordelen voor de omgeving, maar ook mogelijk voor u als potentiële koper. Ten eerste zijn waterbesparende douchekoppen energiezuiniger dan standaard douchekoppen. Ze zorgen ervoor dat het warm water niet verloren gaat, maar wordt hergebruikt voor het volgende doucheritueel. Ook bespaar je geld door minder water te verbruiken en draag je een kleine bijdrage aan het verminderen van de uitspraak van de klimaatverandering. Bovendien verhoogt de lagere waterdruk de levensduur van de douchekop en spoel je minder chemicaliën de afvoer in. Tot slot kan een waterbesparende douchekop ook een luxueuze touch aan je badkamer geven.

Hoe werkt een waterbesparende douchekop?

Initieel zijn waterbesparende douchekoppen ontwikkeld om te voorkomen dat meer water verloren gaat dan nodig. De kop heeft een drijvende balk die de waterstroom reguleert als er een hoge druk is. Een waterbesparende douchekop heeft een kleine opening aan de zijkant waar de regelschijf wordt geplaatst. De schijf maakt het possibel om de waterstroom te reguleren en te bepalen hoeveel water er uit de kop zal stromen. Hoe kleiner de opening van de regelschijf wordt, hoe minder water er uit de kop zal stoten.

Waar let je op bij de aanschaf van een waterbesparende douchekop?

Hoewel het vrij makkelijk is om een waterbesparende douchekop te kopen, moet je wel enkele zaken in de gatenhouden. De eerste is de aansluiting. Kijk altijd naar de druk die door de leidingen loopt. Als deze te laag is, dan zal de douchekop niet goed werken en zal er minder water uittestromen. Ook kunt je kijken naar de construktie van de douchekop zelf. De beste waterbesparende douchekop is meestal uitgerust met een plastic of roestvrij stalen construktie en mag niet materiaal bevatten zoals lood. Ten slotte wil je weten hoe thermostatisch de douchekop is. Hoewel de meeste modellen thermostatisch zijn, zijn er enkele die dit niet zijn. Thermostatische douchekoppen zijn veel efficiënter in het gebruik van warm water, wat bijdraagt tot een lager waterverbruik.

Conclusie

Een waterbesparende douchekop is een zeer nuttige aanvulling op een moderne badkamer. Er zijn veel voordelen geassocieerd met lagere energie-, watergebruik- en chemicaliënuitspraken. Bovendien heeft een waterbesparende douchekop de mogelijkheid om je badkamer luxer te maken. Bij de aankoop moet je echter wat aandacht besteden aan de aansluitingen, de constructie en of de douchekop thermostatisch is. Het is de moeite waard om de beste waterbesparende douchekop te kiezen voor een optimale besparing.

.