Het waasse krieltje
Image default
Particuliere dienstverlening

Oldtimers verkopen: hoe zit het met de verzekering?

Heeft u een oldtimer? Dan is deze wellicht verzekerd met een oldtimerverzekering. Hier bestaan verschillende voorwaarden voor. Voldoet uw wagen daar niet aan, dan bent u op een gewone autoverzekering aangewezen. Een oldtimerverzekering is goedkoper dan een normale autoverzekering, maar wordt erg weinig afgegeven. Dit staat veel bezitters van klassieke wagens tegen. Soms vormt dit een van de redenen om tot verkoop over te gaan. Oldtimers verkopen doet u het best via mijnoldtimerverkopen.nl. 95% van de bij deze specialist aangeboden oldtimers ontvangen een positief bod.

De nadelen van een oldtimerverzekering

Alhoewel de oldtimerverzekering voordeliger is, kleven er ook wat nadelen aan. Zo is opbouwen van schadevrije jaren nagenoeg onmogelijk, omdat vrijwel geen enkele verzekeringsmaatschappij een bonus-malussysteem voor oldtimers hanteert. Van korting op uw autopremie is dan ook geen sprake. Ook wordt de verzekering niet automatisch stopgezet wanneer u het kenteken schorst, bijvoorbeeld omdat u een tijd de weg niet zult opgaan. Ook dit doet mensen soms overwegen (enkele van) hun oldtimers te verkopen.

Directe uitbetaling en RDW-vrijwaring

Gaat u uw klassieker verkopen? Dan zet u direct de verzekering stop. In de meeste gevallen is er sprake van een opzegtermijn van een maand, mits de polis al een jaar of langer loopt. De specifieke voorwaarden kunnen per verzekeraar echter sterk verschillen. Besluit u via mijnoldtimerverkopen.nl uw klassieker te verkopen? Dan hoeft u zich over de vrijwaring in elk geval geen zorgen te maken. Deze ontvangt u direct. Ook het geld treft u binnen 24 uur op uw rekening aan.

Ga in zee met dé specialist op het gebied van oldtimerverkoop

De eerdergenoemde specialist is hét adres om een klassieker te verkopen. Het bedrijf beschikt over de grootste oldtimershowroom van Nederland en heeft sinds de oprichting reeds drieduizend oldtimers tegen een eerlijke prijs weten te verkopen. Biedt u uw wagen hier aan? Dan weet u dat deze met respect wordt behandeld en in handen komt van een liefhebber met een net zo sterke passie.