Het waasse krieltje
Image default
Dienstverlening

Wat is de gemiddelde levensduur van een steiger

Steigers worden over het algemeen gebruikt voor werkzaamheden waar je normaal gesproken niet zelf zou kunnen komen. Je kan het zien als een ladder dat veiliger is om op te werken. Dat komt door de veiligheidsmaatregelen dat ze hebben genomen tijdens het ontwerpen en prodcuren van een steiger. Een aantal punten zijn belangrijk om te onthouden wanneer je een stellage aanschaft. Bij steigerdeals.nl zijn alle steiger van kwaliteit en voldoen ze aan de voorwaarden. Hierdoor weet je zeker dat je het zo lang mogelijk kan behouden en ten alle tijden veilig bent

Welke punten zijn belangrijk bij het aanschaffen van een steiger

Als je weet welk variant je nodig hebt. Moet er gelet worden op een aantal onderdelen. überhaupt moet het opbouwen van het platform gemakkelijk zijn. Als je 1 a 2 uur bezig bent met het opbouwen en daarna pas aan de slag kan gaan, ben je lang bezig. Als de opbouw gemakkelijk is, zorg je ervoor efficiënt te werk te gaan. 

Vervolgens kijk  je naar de wielen. Als de wielen niet flexibel zijn gaat dat moeilijk later wanneer je de stelling wilt verplaatsen zal dat niet makkelijk zijn en ga je het misschien zelf weer moeten afbouwen. Wanneer je erop staat moet het ook stabiel zijn. Wanneer het niet strak is angetrokken krijg je problemen en al helemaal als het hard waait. Je mag over het algemeen ook niet op een stellage werken wanneer de windkracht boven een bepaald punt komt maar wanneer je wel werkt terwijl het waait en het is onstabiel is er meer kans op een ongeluk. Om dit te voorkomen kijk je naar punten zoals: Welk merk het product is, van welk materiaal is het gemaakt, hoe lang geleden is het gemaakt en hoe vaak is het onderhouden sinds productie. Als je op deze punten let kan je ervoor zorgen dat je de kast minimaal 5 tot 10 jaar kan behouden.

Welke steiger voor welke werkzaamheden

Een aantal vragen ga je jezelf moeten stellen om te weten welke je precies nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan waar je het voor ga gebruiken. Is het binnen of buiten? Hoe hoog is het waar je moet werken? Zo zorg je ervoor dat je niet een te hoge stelling koopt. 

Als je binnen werkt dan is een vouw-stellage de beste keuze. Wat een elegant woord is voor kamersteiger. Als je buiten werkt, is het aangeraden om de rol variant te kiezen. Wanneer je de stelling wilt verplaatsen, lukt dit gemakkelijk en hoef je niet veel tijd te besteden eraan.