Het waasse krieltje
Image default
Mode en Kleding

Zo blijf je altijd en overal droog

Zo blijf je altijd en overal droog

Tijdens regenachtige seizoenen breng je een groot percentage van je tijd buiten in de regen door, vooral tijdens het woon-werkverkeer. Er zijn tal van hoogwaardige regenjassen die beschikbaar zijn, maar zelfs de beste Maium regenjas dames is niet genoeg om je helemaal droog te houden. Er zijn echter een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om helemaal droog te blijven.

Regenjassen met hoed en kap

Het is gezond verstand om te zeggen dat regenjassen kunnen voorkomen dat je lichaam nat wordt. Je gezicht bedekken is echter waarschijnlijk iets waar je nog niet aan hebt gedacht. Daarom komen sommige bedrijven met een gevoerde regenjas met een kap eraan. De regenjassen kunnen ook een hoed hebben die kan voorkomen dat de regen op je gezicht, nek en in je binnenste lagen terechtkomt. Als je je hoofd niet bedekt met een hoed, kan er water uit de kap van de regenjas over je gezicht druppelen.

Regenjassen met okselritsen

Tegenwoordig kun je een regenjas Rains dames of andere regenjassen kopen van alle andere merken die voorzien zijn van okselritsen. De toevoeging van ritsen kan flexibiliteit toevoegen aan de toch al veelzijdige regenjas. De ventilatie van deze ritsen helpt je lichaam om te “ademen” en kan zelfs zweet laten verdampen. Als het maar licht of matig regent, kun je je okselritsen ritsen open houden. Zo houd je jezelf droog van binnen en krijg je het niet te warm. Okselritsen mogen alleen worden gesloten bij echt hevige regen of wind om te voorkomen dat het water binnendringt. Dit is een speciaal kenmerk dat niet elke regenjas heeft. Overweeg dus om dit soort regenjas aan te schaffen.

Regenjas met lange mouwen

Een ander kenmerk van een regenjas Rains is het rubberachtige uiteinde van de mouwen. Het zorgt ervoor dat er geen water in de regenjas komt. Rol gewoon de mouwen van je shirt op voordat je je regenjas aantrekt. Zorg ervoor dat de polsbanden van de regenjas goed aansluiten maar niet oncomfortabel zijn. Dit voorkomt dat de mouwen van de regenjas omhoog kruipen. Je polsen zijn zichtbaar als je mouwen omhoog komen. Als de mouwen worden verplaatst, wordt de voering van de mouwen van je jas nat. Het is cruciaal om te voorkomen dat je niet-waterdichte lagen onder je regenjas uit glijden. Als deze lagen worden blootgesteld, zullen ze extreem snel water gaan opnemen. Het doel is om te voorkomen dat de mouwen van je overhemd de mouwen van de regenjas overlappen.

Regenjas die gemakkelijk kan worden opgevouwen

Je regenjassen moeten gemakkelijk opgevouwen kunnen worden. Dit is belangrijk zodat het gemakkelijk in je bagage kan worden opgeborgen. Het is cruciaal dat je altijd toegang hebt tot je regenjas. Dit zorgt ervoor dat je deze snel kan aantrekken op het moment dat het begint te regenen. Je kunt hem beter niet in je rugzak bewaren. Als je de regenjas wilt pakken als het regent, dan zal de inhoud van je tas alleen maar nat worden. Je wilt natuurlijk niet dat je spullen beschadigt raken.