Het waasse krieltje
Image default
Winkelen

Een comfortabele blauw licht filter bril dragen

Als u dit leest, staart u waarschijnlijk op dit moment naar een scherm. Mobiele telefoons, computers en televisies zenden blauw licht uit, een type licht in het kleurenspectrum dat verondersteld wordt de slaap-waakcycli te onderbreken en hoofdpijn te veroorzaken. Hoewel blauw licht van schermen niet zo schadelijk is als UV-licht van de zon (vandaar de reden voor een goede UV-blokkerende zonnebril), richten mensen zich op blauw licht blokkerende glazen om preventieve maatregelen te nemen tegen de negatieve effecten.

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat het dragen van een blauw licht filter bril de gezondheid van de ogen verbetert, zijn er genoeg online recensenten die uit eigen ervaring lovend spreken over de positieve effecten.2 Dus als u ’s nachts niet in slaap kunt vallen of na het werk regelmatig hoofdpijn krijgt, kunt u misschien beter een blauwlicht-blokkerende bril proberen voordat u naar zwaardere slaapmiddelen grijpt.

Vergeet niet dat uw lichaam voor het reguleren van het circadiane ritme afhankelijk is van blootstelling aan blauwe lichtbronnen overdag, dus zorg ervoor dat u overdag niet te lang een bril met blauwlichtreductie draagt (of helemaal niet, als u voor een donkerder glas kiest). Als u slechts af en toe uw digitale ogen wilt ontzien of een baan hebt waarbij u alle kleuren moet kunnen zien, kunt u het beste kiezen voor heldere blauwlichtglazen; als u intensiever blauw licht wilt tegenhouden – bijvoorbeeld om ’s nachts beter te kunnen slapen of om lichtgevoeligheid te behandelen – kunt u het beste kiezen voor gele of, in sommige gevallen, rode glazen.

 

Optimaal comfort voor uw blauw licht filter bril

Net als bij andere brillen, of het nu gaat om bifocale brillen op sterkte of trendy zonnebrillen, is comfort belangrijk bij het kiezen van de juiste bril voor u. Als uw bril niet comfortabel op uw gezicht zit, zult u elke reden zoeken om hem niet te dragen, waardoor het nut van een bril teniet wordt gedaan. Bovendien kan een slecht passende bril pijn aan het oor, de neus en zelfs hoofdpijn veroorzaken, dus u wilt er zeker van zijn dat de bril goed past.

Uw bril moet goed op uw gezicht passen – niet te strak en niet te los. U moet uw hoofd van links naar rechts kunnen bewegen zonder dat de bril afzakt of druk uitoefent op uw oren of neus.

Uw bril mag niet steeds langs uw neus naar beneden glijden, vooral niet als u naar beneden kijkt, en het montuur mag geen contact maken met uw voorhoofd, wangen of de zijkanten van uw gezicht (bij uw slapen).

De eerste paar dagen na het dragen van een nieuwe bril op sterkte kunt u een subtiele hoofdpijn opmerken, maar deze mag niet aanhouden of hevig zijn. Als u hoofdpijn blijft houden, uw zicht wazig ziet of u zich wankel voelt wanneer u uw bril draagt, kan er iets mis zijn met uw brilrecept.

Elke nieuwe bril heeft een korte gewenningsperiode nodig, maar in het ideale geval zou u na een paar dagen regelmatig gebruik uw bril moeten kunnen opzetten en vergeten dat hij op zit.

Wij raden de blauw licht filter bril recensie aan van slaapwijsheid.nl om de beste blauw licht filter bril te vinden. Slaap lekker!

 

https://slaapwijsheid.nl/